Senatorul Ovidiu Donţu îi cere lui Traian Băsescu să se pună la dispoziţia justiţiei şi să ceară să fie audiat

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, i-a solicitat preşedintelui României, Traian Băsescu, să se pună la dispoziţia justiţiei, dar şi să solicite din proprie iniţiativă să fie audiat

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu i-a solicitat preşedintelui României, Traian Băsescu, să se pună la dispoziţia justiţiei, dar şi să solicite din proprie iniţiativă să fie audiat. Într-o declaraţie politică depusă la Senatul României, Ovidiu Donţu i-a cerut preşedintelui României „mai mult decât demisia”, şi anume să se pună la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi mai apoi a justiţiei din România pentru aflarea întregului adevăr în privinţa scandalului în care este implicat Mircea Băsescu, fratele şefului statului.

În aceeaşi declaraţie politică, intitulată „Băsescu Mondialul, sau saga familiei prezindenţiale”, senatorul sucevean a prezentat legăturile lui Traian Băsescu cu Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondialul. „Arhiva internetului păstrează numeroase fotografii cu președintele României, Traian Băsescu, în ipostaze care mai de care pline de entuziasm de la diverse reuniuni cu minoritatea rromă. Același domn Traian Băsescu, care, declarativ, nu știe și nu are nici o legătură cu Sandu Anghel, cunoscut mai bine sub numele de Bercea Mondial, participa înaintea ultimelor alegeri prezidențiale la serbarea câmpenească a rromilor din Costești, catalogată de Administrația Prezidențială drept eveniment de protocol la cel mai înalt nivel. Cu această ocazie, Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, îi oferea doamnei Maria Băsescu o salbă tradițională din cocoșei de aur ca gest simbolic ce marca printre altele mai ales bunele relații dintre clanul Bercea Mondial și familia președintelui”, a spus Ovidiu Donţu, care a mai adăugat că „aceasta este doar o exemplificare a relațiilor pe care președintele și familia sa le au cu clanul Bercea Mondial (și nu numai), relații pe care acum nu doar că le reneagă, dar le omite cu desăvărșire, probând într-o simplă și umilă victimă a legăturilor fără posibilitate de opțiune cu membrii familiei ce au fost <influențați> de anturaje nefaste”.

Ovidiu Donţu susţine că de aproape zece ani, Traian Băsescu a politizat justiția, pe care a transformat-o în „marota sa personală” şi, mai mult, „autointitulatul” şef al statului foloseşte justiţia de fiecare dată când a vrut să pară un personaj lipsit de pată care și-a dedicat viața luptei împotriva corupției.

 

Donţu: Prezenţa lui Traian Băsescu la Cotroceni reprezintă un motiv de obstrucționare a justiției

Parlamentarul sucevean subliniază faptul că în momentul de faţă, problema cea mai importantă nu este nici Sandu Anghel, nici Mircea Băsescu, ci președintele României, Traian Băsescu. „Problema este președintele României, cel care, de zece ani încoace, folosind statul de drept pe post de stindard, a atentat la viața fiecărui cetățean al acestei țări și a pervertit noțiunea de justiție prin grupurile personale de influență care au destructurat și continuă să destructureze justiția română”, a mai declarat Donţu. El a ţinut să-l întrebe pe Traian Băsescu dacă a înţeles vreodată ce înseamnă justiţia. „Eu unul sunt sigur că nu a înţeles niciodată”, a mai precizat senatorul PSD de Suceava. Ovidiu Donţu a spus că dacă Traian Băsescu ar fi înţeles ce înseamnă justiţia, ar fi priceput din start faptul că aceasta funcționează după o lege de bază, o lege de bun-simț pentru oricare dintre români, şi anume „legea adevărului și a corectitudinii fiecărui cetățean al unui stat, cu toții egali în fața legii”.

„Cu toate că sunt de acord din toate punctele de vedere cu cei care acum consideră demisia președintelui Băsescu drept un gest firesc, sunt de părere că domnul Băsescu trebuia să demisioneze din primul moment în care domnia sa a fost conștient de încălcarea legii. Însă, nu a fost așa. Președintele României a fost mai presus de lege”, a declarat Donţu. Parlamentarul PSD a mai precizat că demisia ar fi fost nu numai un gest de onoare, așa cum ar trebui să existe pentru un bărbat de stat, dar și de curaj, însă pentru Traian Băsescu acest concept este străin. Ovidiu Donţu a adăugat că demisia lui Traian Băsescu ar fi demonstrat că acesta este un cetățean care respectă și apără justiția, şi nu doar o folosește pe post de temă electorală și de degrevare personală.

Pe de altă parte, Donţu a afirmat că demisia şefului statului, ca măsură singulară, este tardivă și este una prea facilă la momentul actual pentru Traian Băsescu. „Singurul lucru pe care acest domn trebuie să îl facă, nu doar să îl declare, este să se pună la dispoziția justiției. Dar nu din postura de președinte. Însăși prezența sa la Cotroceni reprezintă un motiv de obstrucționare a justiției, de plasare deasupra legii, de afront la adresa instituțiilor statului și a noastră a tuturor și, mai mult, de atentat la siguranța statului prin <erorile> de tip fratele Mircea, Sandu Anghel și anturajul”, a declarat Donţu. Senatorul PSD consideră că Traian Băsescu trebuie să se prezinte de bunăvoie în fața justiției, să se pună la dispoziția sa ca oricare alt cetățean român, şi nu să aștepte, de la adăpostul funcției, găsirea probelor incriminatorii.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044