Senatorul Ovidiu Donţu a fost prezent la deschiderea de an şcolar la patru unităţi de învăţământ

Categories: Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Începerea anului şcolar a fost marcată, la Suceava, pentru prima oară, de prezenţa unui senator la festivităţile organizate de unităţile de învăţământ. Cel care a vrut să fie prezent alături de elevi şi părinţi în acest important moment a fost senatorul Ovidiu Donţu, care a participat la festivităţile de deschidere de an a patru unităţi şcolare din municipiul reşedinţă de judeţ.
Prima oară, parlamentarul sucevean a fost prezent la manifestările organizate pentru deschiderea de an şcolar la Şcoala Gimnazială Nr. 1, unde, înainte să devină senator, a fost membru al Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ.
Ovidiu Donţu le-a urat bun venit atât părinţilor, cât şi elevilor, declarând că se află la Şcoala Gimnazială Nr. 1 într-o triplă calitate – cea de senator, cea de absolvent şi de părinte care îşi conduce copilul în prima zi de şcoală.
„Dragi elevi, fiecare dintre voi este bun la ceva, fiecare are ceva de oferit, iar şcoala vă ajută să descoperiţi ce anume. Vă îndemn să fiţi alături de dascălii voştri, să-i preţuiţi, pentru că ei săvârşesc în fiecare zi un act de sacrificiu”, le-a transmis acesta elevilor prezenţi la ceremonie.

Deschiderea anului şcolar la cea mai mare unitate de învăţământ gimnazial din Suceava
Participarea senatorului Ovidiu Donţu la deschiderea anului şcolar de la Şcoala Nr. 11 „Miron Costin”, cea mai mare unitate de învăţământ gimnazial din municipiul Suceava, în care învaţă 1.300 de elevi, a fost remarcată de directorul instituţiei, Constantin Sîrghi, drept o premieră în istoria şcolii.
Acolo, Ovidiu Donţu le-a mărturisit sutelor de părinţi care îşi însoţeau copiii în prima zi de şcoală că îl încearcă aceleaşi emoţii:
„Am emoţii, pentru că fiica mea, Karina, păşeşte astăzi în clasa I. Vreau să le adresez elevilor un îndemn – să îşi preţuiască dascălii, pentru că ei sunt eroii noştri de zi cu zi, pentru că îşi desfăşoară activitatea în mod corespunzător, în ciuda crizei şi a vremurilor grele. Dascălilor le spun să fie răbdători cu elevii, pentru că sunt caractere în formare, iar părinţilor – să fie alături de dascăli în desăvârşirea copiilor lor”, a spus Ovidiu Donţu.
Senatorul sucevean a fost apoi prezent la deschiderea de an şcolar de la Şcoala Nr. 6 din Burdujeni Sat, unde au fost făcute importante investiţii de modernizare, cea mai recentă fiind centrala pe biomasă care va asigura căldura copiilor la iarnă. Acesta a felicitat conducerea şcolii pentru investiţiile importante realizate anul acesta în şcoală, pornind de la amenajarea toaletelor pentru elevi, la modernizarea sălilor de cursuri, până la montarea unei centrale termice pe lemne, care înlocuieşte vechile sobe, în care copiii trebuiau să pună lemne pe foc, pentru a avea căldură în timpul orelor.

Memoriu pentru susţinerea financiară a învăţământului privat preuniversitar
Prezenţa senatorului Ovidiu Donţu la deschiderea de an şcolar a celei mai apreciate unităţi private de învăţământ preuniversitar din Suceava, Şcoala Filadelfia, care a sărbătorit zece ani de la înfiinţare, a reprezentat pentru conducerea acesteia o bună oportunitate pentru a rezolva o problemă care îi frământă de multă vreme.
„Am preluat de la conducerea unităţii de învăţământ un memoriu privind finanţarea de la bugetul de stat a învăţământului preuniversitar privat. De doi ani de zile, această finanţare nu se mai acordă, deşi este prevăzută în actele legislative. Voi înainta acest memoriu Parlamentului României, astfel încât, din 2014, să fie deblocată finanţarea de la bugetul statului a unităţilor de învăţămât private, gimnaziale şi liceale”, a declarat Ovidiu Donţu.
Parlamentarul sucevean a precizat că unităţile şcolare private, precum Filadelfia, au demonstrat deja că în cadrul lor se face un învăţământ de calitate, dovadă fiind performanţele obţinute.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044