Senatorul Donţu demonstrează cu cifre susţinerea de care s-a bucurat municipiul Suceava din partea Guvernului Ponta

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Senatorul PSD Ovidiu Donţu

Municipiul Suceava a beneficiat în ultimii ani de un sprijin consistent din partea Guvernului condus de Victor Ponta, a declarat senatorul PSD Ovidiu Donţu în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul partidului. Donţu şi-a argumentat afirmaţia cu cifre. El a arătat că sumele repartizate municipiului Suceava de la bugetul de stat au crescut constant de la 67 de milioane de lei în 2012, la 73,8 milioane de lei în 2013, 81 de milioane de lei în 2014 şi 82,5 milioane de lei în 2015. La aceste sume, a spus Donţu, se adaugă sumele alocate de Consiliul Local în urma unor proiecte iniţiate de aleşii PSD. El a amintit de banii alocaţi pentru reparaţii şi investiţii în şcoli în perioada 2012-2014, care se ridică la aproape 20 de milioane de lei. ”Dacă ar fi să comparăm numai cu anul 2010 au fost reparaţii de 550.000 de lei şi investiţii de 830.000 de lei, deci în total 1,38 de milioane de lei. Investiţiile şi reparaţiile în şcoli au crescut cu 30% pentru că aleşii noştri au înţeles ce înseamnă şcoala şi nevoile şcolii şi au propus la fiecare votare de buget majorarea acestor sume. Vizavi de şcoli, în momentul în care USL a venit la putere în Consiliul Local, când a avut 12 consilieri, investiţiile de la Liceul cu Program Sportiv şi de la Colegiul Naţional <Ștefan cel Mare> erau blocate. În 2012, la LPS gradul de realizare a investiţiei era de 35% şi investiţia era blocată pentru că nu mai erau bani, iar în 2015 gradul de realizare este de 85%. La <Ștefan> gradul de realizare era de 15% în 2012 şi acum este de 75%. Aceste două proiecte erau blocate şi au fost deblocate prin contribuţia Guvernului, pentru că autorităţile de management din subordinea Guvernului au luat aceste investiţii din sertare şi le-au apreciat ca fiind nişte investiţii care trebuie repornite”, a spus Donţu.

 

Proiecte de dezvoltare a Sucevei, susţinute de consilierii PSD

Senatorul social-democrat a amintit şi de faptul că Primăriei Suceava i s-au şters arierate de 30 de milioane de lei acumulate în perioada 2012-2014 prin compensări aprobate de Guvern, cele mai multe datorii fiind înregistrate în termoficare. Donţu a adus în prim-plan şi sprijinul guvernamental de trei milioane de lei pe care municipalitatea l-a primit prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru modernizarea zonei din jurul Palatului Administrativ. ”Investiţia ACET pe POS Mediu privind reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din cinci aglomerări urbane în 2012 avea grad de realizare zero, iar la 31 decembrie 2014 gradul de realizare era de 68%. Apoi investiţia în reabilitarea de străzi şi poduri de 35 de milioane de lei a fost atrasă cu sprijinul PSD. Până şi Centrul Cultural Bucovina, investiţie începută de primarul Ion Lungu, recunosc, a fost finanţată pentru a fi finalizată de actualul Guvern”, a precizat Ovidiu Donţu. El a mai arătat că dotarea societăţii locale de transport public cu cinci microbuze moderne s-a făcut tot cu sprijinul consilierilor PSD, care au propus şi un proiect de hotărâre privind reducerea cu 50% a abonamentelor pentru pensionari. ”La catedrală Guvernul Ponta a alocat 500.000 de lei, lucru apreciat la vremea respectivă de primarul Lungu. În urma unei iniţiative care îmi aparţine s-a înfiinţat Casa Studenţilor”, a încheiat Donţu.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044