Ovidiu Donţu solicită finalizarea de îndată a Legii salarizării unitare

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a solicitat Ministerului Muncii finalizarea de îndată a proiectului de Lege privind salarizarea unitară

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a solicitat Ministerului Muncii finalizarea de îndată a proiectului de Lege privind salarizarea unitară. Într-o interpelare adresată luni ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, senatorul sucevean precizează că se numără printre acei demnitari ai României care au militat şi încă militează atât pentru restrângerea prerogativelor imunităţii demnitarilor, cât şi pentru întărirea şi garantarea drepturilor cetăţeneşti prin modernizarea urgentă a Legii noastre fundamentale.

„Deschid această interpelare cu precizările de mai sus pentru că eu consider că, indiferent de statutul socio-profesional, orice cetăţean român încadrat în muncă trebuie să beneficieze de drepturi şi recompense financiare cel puţin decente, fără a se crea discrepanţe uriaşe, nedreptăţi sau frustrări sociale, urmărindu-se, aşa cum este şi firesc, principiul echităţii sociale”, a spus Donţu, care a adăugat că „aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, o mare parte a acestei veri a stat sub semnul discuţiilor şi controverselor asupra ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor. Pe bună dreptate, aş spune eu, doamnă ministru, acest document a ridicat semne de întrebare în întreaga societate civilă şi a accentuat o necesitate care trebuie adusă la îndeplinire. Fac referire aici la noua lege a salarizării unitare, unul dintre cele mai importante demersuri legislative pe care societatea românească îl aşteaptă”. El a spus că adoptarea legii salarizării unitare va avea ca efect majorarea salariilor bugetarilor.

Donţu a precizat că ordonanţa privind creşterea salariilor demnitarilor, „fără a-i contesta utilitatea şi oportunitatea”, este nu numai neaplicabilă, cât şi prematură, în condiţiile în care toţi cetăţenii acestei ţări ocupaţi profesional nu se pot bucura de un nivel de salarizare nu numai decent, ci şi în perfect acord cu pregătirea profesională şi munca prestată.

Ovidiu Donţu a precizat că în opinia sa la fel de echitabil şi de onorabil este ca ordonanţa privind creşterea salariilor demnitarilor să intre în vigoare odată cu votul din Parlament, atunci când şi proiectul salarizării unitare este finalizat conform şi pus în aplicare.

„Cu ceva vreme în urmă, după consultările avute cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, aţi anunţat, doamnă ministru, că după încheierea sesiunii parlamentare din vară, veţi iniţia discuţii cu fiecare ordonator de credite, apoi cu partenerii sociali tocmai pentru finalizarea acestui proiect legislativ de asemenea importanţă. De asemenea, aţi mai afirmat că vă doriţi să finalizaţi aceste consultări până la data de 15 septembrie a.c. pentru ca noi în Parlament să primim acest proiect a cărui implementare să se producă odată cu noul an”, a declarat senatorul PSD de Suceava. Nu în ultimul rând, el i-a solicitat Rovanei Plumb să-i spună dacă etapele pe care le-a anunţat au fost îndeplinite până la această dată şi dacă, începând cu noua sesiune parlamentară, Parlamentul se poate pregăti pentru discutarea şi legiferarea proiectului salarizării unitare.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044