Ovidiu Donţu, senatorul cu cea mai mare prezenţă în plen

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donțu se află în topul senatorilor cu cea mai bună prezență la voturile finale electronice date de Camera Superioară a Parlamentului, în cea de-a doua sesiune din 2013. Un clasament realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) arată că Donțu are cea mai mare prezență, de 97%, ca și colegii săi de la PSD Petru-Alexandru Frătean (Mureș) și Viorel Chiriac (Brașov). Trebuie remarcat faptul că senatorul social-democrat sucevean are o prezență de 100% la Comisia juridică a Senatului și la Comisia de revizuire a Constituției.

”Prezența este doar unul dintre indicatorii determinanți în activitatea parlamentară. Îmi place să cred că cele zece inițiative legislative pe care le am și mai ales Legea parcurilor industriale adoptată de Parlament și publicată în Monitorul Oficial împreună cu activitatea din teritoriu în localitățile pe care le reprezint în Parlament, cu cele 100 de miliarde de lei vechi care au venit pentru spitalul din Fălticeni, dar și cu colaborarea bună pe care am avut-o cu primarii din colegiul meu indiferent de apartenența politică au o relevanță cel puțin egală cu prezența la vot”, a declarat Donțu.

Studiul IPP arată că din totalul de 173 de senatori, 59 au o prezenţă mai scăzută de 50%. Cea mai bună prezenţă la vot au avut-o senatorii PSD, cu 79% prezenţă la voturile finale. Cea mai scăzută prezenţă nominală la voturile finale electronice, de 5%, în perioada septembrie-decembrie 2013, a fost înregistrată de Iulian Dumitrescu (PNL), acesta contabilizând 18 voturi din 396 posibile. El este urmat de Vasile Blaga (PDL) cu o prezenţă de 6%, Marko Bela (UDMR) cu o prezenţă de 6%, Călin Popescu Tăriceanu (PNL) cu o prezenţă de 19% şi Haralambie Vochiţoiu (PPDD) cu o prezenţă de 23%. În topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă se mai afla Teodor Atanasiu (PNL) – 25%, Anca Boagiu (PDL) – 28%, Ion Ariton (PDL) – 28%, Tudor Chiuariu (PNL) – 29% şi Mihai Răzvan Ungureanu (Forța Civică), cu o prezenţă de 29%.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044