Ovidiu Donţu, senator PSD, propunere de reducere a vacanţei parlamentare

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni
La nicio săptămână după ce un deputat PNL susținea că “parlamentarii români trebuie să fie model pentru muncă și responsabilitate” și făcea apel ca vacanța parlamentară să fie scurtată de la trei luni la o lună, un senator PSD a făcut un prim demers în acest sens.

Ovidiu Donţu, vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Senat, a anunțat că a depus la secretariatul Comisiei de revizuire a Constituţiei, al cărui membru este, o propunere de modificare a alineatului 1 din articolului 66 din Constituţie, prin care prima sesiune parlamentară să înceapă la 15 ianuarie şi să se încheie la data de 15 iulie, iar cea de-a doua sesiune parlamentară să înceapă la data de 1 septembrie şi să se încheie în 31 decembrie.

“Practic, prin această propunere se micşorează vacanţa parlamentară cu o lună. E o propunere echilibrată pentru că există şi o activitate în teritoriu care este foarte importantă pentru un proces legislativ mai aproape de cetăţean”, a adăugat Ovidiu Donţu, pentru Mediafax.

Prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul susținea, joia trecută, că vacanța parlamentară trebuie diminuată de la trei luni la una singură, deoarece aleșii românilor “trebuie să fie model pentru muncă și responsabilitate”.

Conform articolului 66 din Constituție, “Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie”.

În afara sesiunilor ordinare, camerele Parlamentului se pot întruni în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului Permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. În cazul sesiunilor extraordinare, autorii solicitării trebuie să comunice înscris punctele pe care doresc să le includă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților sau Senatului.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044