Ovidiu Donţu îl somează pe Crin Antonescu să convoace imediat comisia pentru revizuirea Constituţiei

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu l-a somat public pe preşedintele Senatului şi al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, să convoace de îndată această comisie pentru a continua procesul de modernizare a legii fundamentale a ţării, după publicarea motivaţiilor Curţii Constituţionale, pentru a pune în acord opiniile acestei instituţii cu proiectul de revizuire. „Mai exact, dacă e necesar vorbim despre votarea de către Parlament a unei Adunări Constituante sau putem să încadrăm principiile revizuirii şi munca noastră de până acum prin reformularea textelor care încalcă limitele revizuirii prevăzute la articolul nr. 152 din Constituţie”, a explicat Donţu. El i-a solicitat public lui Crin Antonescu să menţină sancţionarea traseismului politic, dar şi scăderea cu circa 200 a numărului de parlamentari,  a prevederii prin care creanţele împotriva statului au acelaşi regim juridic cu obligaţiile datorate statului, dar şi menţinerea reunoaşterii rolului istoric al Bisericii Ortodoxe Române şi al Casei Regale. De asemenea, senatorul PSD de Suceava i-a cerut lui Crin Antonescu să menţină şi prevederile cu privire la interesul superior al copilului, conform tratatelor internaţionale, dar şi menţinerea deblocării instituţiilor statului prin reaşezarea şi clarificarea atribuţiilor acestora.

„În acelaşi timp, în cazul în care Crin Antonescu, într-o formă sau alta, va împiedica desfăşurarea referendumului popular de modificare a Constituţiei, voi înţelege că a renunţat la principiile asumate împreună şi voi încerca să găsesc un larg sprijin parlamentar pentru a înlătura această discriminare care se întâmplă astăzi între parlamentari şi aleşii locali”, a spus Donţu, făcând referire că în momentul de faţă parlamentarii nu îşi pierd funcţiile dacă pleacă de la un partid la altul, aşa cum se întâmplă în cazul aleşilor locali.

Senatorul PSD de Suceava a adăugat că va propune introducerea egalităţii de tratament în ceea ce priveşte traseismul politic la parlamentari şi aleşii locali, respectiv primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, consilieri locali şi judeţeni.

Donţu a mai spus că în situaţia în care liderul PNL, Crin Antonescu, va bloca în Parlament această iniţiativă, va adresa o scrisoare Executivului prin care va solicita adoptarea acestor principii prin Ordonanţă de Guvern. „Să nu uite Crin Antonescu faptul că ne-am asumat împreună nişte principii”, a ţinut să precizeze Donţu. Mai trebuie spus că senatorul Ovidiu Donţu a susţinut în luna noiembrie a anului trecut o declaraţie politică prin care a solicitat pedepse mai mari în Codul Penal pentru demnitari în comparaţie cu restul cetăţenilor. „Asta deoarece demnitarii trebuie să aibă o grijă mai mare faţă de corespondenţa cu legea a acţiunilor lor, în comparaţie cu cetăţenii simpli”, a mai declarat Ovidiu Donţu.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044