Ovidiu Donţu anunţă că judeţul Suceava va primi cei mai mulţi bani pentru primării

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Ovidiu Donţu: „Este un buget mai mare decât cel pe anul acesta”

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat că judeţul Suceava va primi anul viitor cele mai mari sume pentru primării. Ovidiu Donţu a declarat că potrivit proiectului de Lege a bugetului pentru anul 2014, judeţul Suceava ocupă primul loc la nivel naţional la sumele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale, cu suma de 86 de milioane de lei (860 de miliarde de lei vechi), pe locul al doilea situându-se judeţul Iaşi, cu 62 de milioane de lei.

Ovidiu Donţu a mai spus că judeţul Suceava se află pe primele locuri pe ţară şi la bugetul pentru drumurile judeţene, orășenești şi comunale, având alocată o sumă de 12,9 milioane de lei. Donţu a ţinut să sublinieze că în bugetul pentru anul 2014 este prinsă şi suma de 60,6 milioane de lei (606 miliarde de lei vechi) pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Suceava. „Este un buget mai mare decât cel pe anul acesta. Consider că este un buget decent, având în vedere condiţiile de criză economică din România. Mai trebuie spus că celelalte investiţii din judeţ sunt incluse în bugetele ministerelor,  ale localităţilor sau în bugetul Consiliului Judeţean”, a declarat Donţu.

Pe de altă parte, senatorul PSD a afirmat că a depus cinci amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2014, suma cea mai mare, de 20 de milioane de lei, fiind solicitată pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Fălticeni. Ovidiu Donţu a spus că celelalte amendamente vizează alocarea a zece milioane de lei pentru Spitalul Municipal din Fălticeni, a zece milioane de lei pentru refacerea reţelelor de termoficare din Suceava, a şapte milioane de lei pentru construcția sălii de sport de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava şi a altor şase milioane de lei pentru realizarea unui dig pe râul Moldova, în comuna Drăguşeni.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044