Ovidiu Donţu a câştigat funcţia de senator cu unul dintre cele mai mari scoruri electorale de la nivel naţional

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a câştigat funcţia de senator în Colegiul nr. 3 Fălticeni cu unul dintre cele mai mari scoruri electorale la nivel naţional. Ovidiu Donţu a câştigat alegerile pentru postul de deputat din acest colegiu cu 70,46% din voturile valabil exprimate. Donţu a avut cel mai mare procent şi cel mai mare număr de voturi dintre toţi viitorii senatori din judeţul Suceava. Cu acest procent, Ovidiu Donţu s-a clasat pe locul al 17-lea într-un top realizat la nivel naţional, care a inclus toţi senatorii care au intrat în Parlament cu mai mult de 50%+1 din voturi. Cu scorul de 70,46%, noul senator din zona Fălticeni a devansat nume „grele” din USL, printre care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu sau Dan Voiculescu.

Pe de altă parte, la o analiză a rezultatelor obţinute în judeţul Suceava la alegerile parlamentare se poate observa că Ovidiu Donţu a câştigat detaşat, cu peste 50%+1, în toate cele 25 de localităţi ale Colegiului nr. 3 Fălticeni. De asemenea, în colegiul nr. 5 pentru Camera Deputaţilor (Fălticeni rural), Donţu s-a situat, ca  scor electoral, peste candidatul USL pentru funcţia de deputat.

În urma alegerilor din data de 9 decembrie 2012, USL Suceava a câştigat cu peste 50% din voturi trei posturi de senator şi nouă de deputat.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044