Ministrul Costoiu a evidenţiat demersurile senatorului Ovidiu Donţu pentru înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor

Categories: Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Ovidiu Donţu: „Vreau să anunţ pe această cale că nici un cetăţean nu va avea de suferit”

 

Ministrul pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat, la Suceava, că demersurile pentru înfiinţarea unei Case de Culturi a Studenţilor la Universitatea „Ştefan cel Mare” au beneficiat de un sprijin substanţial din partea senatorului PSD de Suceava Ovidiu Donţu. Prezent pentru a participa la şedinţa festivă prilejuită de sărbătorirea semicentenarului Universităţii „Ştefan cel Mare”, Mihnea Costoiu a afirmat că susţine înfiinţarea unei Case de Cultură a Studenţilor USV, aceasta fiind o solicitare mai veche a instituţiei sucevene, venită din partea prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, a actualului rector Adrian Popa, dar şi din partea unor parlamentari. „Vreau să dau această veste bună, aceea că Universitatea din Suceava va avea o Casă de Cultură a Studenţilor, la fel cum se întâmplă de ani buni în marile centre universitare. Şi vreau să spun că acest demers a fost susţinut cu o temeinicie şi cu o perseverenţă pe care eu nu o ştiam, din partea domnului senator Ovidiu Donţu. Dumnealui a fost cel care a fost picătura chinezească pe capul nostru în dorinţa de a aproba acest proiect.

A fost picătura chinezească care ne-a ajutat să fim mai atenţi asupra subiectului şi putem să o anunţăm oficial acum”, a declarat Mihnea Costoiu. El a precizat că ministerul de resort va pune la dispoziţia Universităţii „Ştefan cel Mare” personalul necesar şi va realiza structura administrativă a Casei de Cultură.

Mihnea Costoiu a fost completat de ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care a declarat că din punctul său de vedere, este foarte important ca studenţii să aibă permanent la dispoziţie un spaţiu pentru activităţi culturale şi recreative. Casa de Cultură a Studenţilor va fi în subordinea Universităţii „Ştefan cel Mare”, care va asigura în acest an finanţarea necesară. Începând din 2014, Casa de Cultură a Studenţilor din Suceava va primi finanţare din partea Ministerul Tineretului şi Sportului.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044