Legea parcurilor industriale initiata de Ovidiu Dontu a trecut de Senat si Camera Deputatilor

Categories: Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Proiectul de lege pentru parcurile industriale din Romania initiata de senatorul PSD de Suceava Ovidiu Dontu a trecut de Camera Deputatilor si Senat. Anuntul a fost facut de Ovidiu Dontu in cadrul unei conferinte de presa in care si-a prezentat bilantul activitatii de senator in prima sesiune parlamentara la care a participat.

Dontu a precizat ca proiectul de lege pe care l-a initiat pentru dezvoltarea de parcuri industriale a reusit sa treaca de cele doua Camere ale Parlamentului, subliniind ca a fost promulgat de presedintele Romaniei, urmand sa fie publicat in Monitorul Oficial. Senatorul Dontu a spus ca noua lege privind constituirea si functionarea parcurilor industriale va avea ca efect si crearea de noi locuri de munca.

Senatorul USL a spus ca va sustine ca in judetul Suceava sa fie infiintate cel putin doua parcuri industriale, unul in municipiul resedinta de judet, pe platforma industriala de la SC Termica SA, si unul in Falticeni. „Aceasta lege prevede facilitati pentru cei care vor realiza investitii in aceste parcuri industriale, si vreau sa amintesc aici de scutirea de la plata impozitelor pe teren si cladiri, scutirea platii taxei de urbanism, a certificatului de urbanism, precum si alte facilitati”, a explicat Ovidiu Dontu.

El a adaugat ca un alt proiect de lege pe care l-a initiat vizeaza majorarea alocatiilor de stat pentru copii. Ovidiu Dontu a explicat ca aceasta initiativa prevede intr-o prima  faza dublarea alocatiei existente, apoi dublarea noii sume si, nu in ultimul rand, in a treia etapa, majorarea alocatiei la suma de 200 de lei. Senatorul PSD a adaugat ca un alt proiect de lege prevede modificarea actualelor prevederi legale cu privire la stabilirea salariilor din sistemul bugetar, iar un alt proiect vizeaza modificarea legii dialogului social.

Ovidiu Dontu a mai aratat ca in calitate de senator a avut interpelari pe diverse teme, dar si numeroase intrebari la adresa unor ministri pentru clarificarea unor probleme din domeniul educatiei cu privire la asigurarea transportului pentru elevi, dar si pentru realizarea unor investitii.

„Nu in ultimul rand, trebuie spus ca in aceasta perioada am avut intalniri cu populatia in toate localitatile din colegiul in care am fost ales senator si am fost la toate ministerele pentru a incerca sa rezolv problemele care mi-au fost semnalate de catre primari sau de catre cetateni”, a mai spus Ovidiu Dontu.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044