În proiectul parcului industrial, Donțu îi ia faţa lui Băișanu

Categories: Blog Politic

La Senat a fost depus recent proiectul legii parcurilor industriale, inițiate de un grup de senatori PSD, printre care se află și senatorul de Suceava Ovidiu Donțu. Anunțul a fost făcut sâmbătă de parlamentarul sucevean, care a declarat că legea prevede o serie de facilități pentru investitorii care vor dezvolta activități productive în parcurile industriale. Donțu a făcut referire în mod direct la municipiul Suceava, unde se dorește înființarea unui parc industrial în zona Termica.

El a arătat că investiția este esențială pentru viitorul economic al județului. ”Printre facilitățile prevăzute de lege se numără scutiri la plata impozitului pe terenuri corespunzător terenurilor aferente parcului industrial, scutirea la plata impozitului pe clădiri corespunzător clădirilor care fac parte din infrastructura parcului industrial, scutirea la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale cu privire la certificatele de urbanism, autorizațiilor de construcție. La autorizații de construcție e o taxă la valoare și, în mod evident, cu o lege care să conțină facilități în industrie, acolo unde se produce, și în servicii, credem că putem să readucem locurile de muncă în situația de a fi ocupate de cât mai mulți de români”, a declarat Donțu.

Este de remarcat disputa în interiorul USL pentru întâietatea proiectului parcului industrial Suceava între social-democratul Ovidiu Donțu și liberalul Ștefan Alexandru Băișanu. Declarațiile lui Donțu pe acest subiect vin la câteva zile după cele ale liderului PNL Suceava, deputatul Băișanu. Acesta a anunțat într-o conferință de presă că a făcut demersuri la ministere pentru acordarea de sprijin financiar și logistic în vederea înființării unui parc industrial la Suceava. Mai mult, el a spus că l-a determinat pe primarul Sucevei, Ion Lungu, să prindă în bugetul pe acest an 100.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate al investiției.

Pe de altă parte, trebuie să reamintim că înfiinţarea parcului industrial este un proiect mai vechi al actualului senator Ovidiu Donţu, proiect pe care l-a prezentat şi în programul cu care s-a prezentat în faţa sucevenilor în 2008, când a candidat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044