Guvernul a alocat zece milioane de lei pentru Spitalul Municipal din Fălticeni

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Ovidiu Donțu: „În 2014 poate fi alocată suplimentar o sumă de bani de către Ministerul Sănătății”

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri alocarea unei sume de zece milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi) pentru Spitalul Municipal din Fălticeni. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului. Pe de altă parte, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a precizat că banii vor fi folosiţi până la sfârşitul acestui an pentru a acoperi lucrările efectuate în cursul acestui an. Coman a spus că în momentul de faţă construcţia spitalului din Fălticeni este finalizată în proporţie de 70-80%. El a mai precizat că pentru finalizarea lucrărilor la noul spital din Fălticeni ar mai fi necesară o sumă de 13 milioane de lei. Cătălin Coman a ţinut să le mulţumească preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, deputatului PSD Ioan Stan şi senatorului PSD Ovidiu Donţu, pentru sprijinul acordat în alocarea celor zece milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie a noului spitalul din Fălticeni.

Donțu: „În 2014 poate fi alocată suplimentar o sumă de bani de către Ministerul Sănătății”

La rândul său, senatorul PSD Ovidiu Donțu a salutat decizia Guvernului de a aloca fonduri pentru continuarea lucrărilor la noul spital din Fălticeni, arătând că succesul s-a datorat unor acțiuni de lobby duse de parlamentarii puterii împreună cu administrația județeană.

„Sigur că un parlamentar al puterii are la îndemână alte proceduri decât un parlamentar al opoziției. Cred sincer că o parte din activitatea unui parlamentar aflat în coaliția de guvernare este să se bată pentru proiectele oamenilor pe care-i reprezintă. Văd această preocupare prin deplasarea la nivel guvernamental și exprimarea necesității de a finaliza spitalul din Fălticeni ca principala problemă a zonei. Un parlamentar trebuie să facă acțiuni de lobby prin care să aducă proiecte în județ și nu neapărat prin declarații sau interpelări în plenul Senatului sau Camerei Deputaților”, a spus Donțu. El a explicat de ce a renunțat la amendamentul său la Legea bugetului de stat pe 2014 prin care a solicitat alocarea a zece milioane de lei pentru noul spital din Fălticeni. ”Am renunțat să mai susțin amendamentul în plenul Camerelor reunite deoarece o alocare din Fondul de rezervă pe 2013 este mai benefică. Asta pentru că în 2014 poate fi alocată suplimentar o sumă de bani de către Ministerul Sănătății”, a spus Donțu.

Stan: „Din 1996 nu s-a mai alocat nici un ban pentru continuarea lucrărilor”

Deputatul PSD Ioan Stan a ținut să precizeze că actuala putere a alocat până acum pentru continuarea lucrărilor la noul spital din Fălticeni în jur de 230 de miliarde de lei vechi. „Din 1996 nu s-a mai alocat nici un ban pentru continuarea lucrărilor. Au fost două tentative, dar doar pe hârtie. Noi acum nu facem decât să ne ținem de promisiunea pe care am făcut-o cetățenilor în campania electorală, că vom finaliza noul spital, și cu siguranță asta se va întâmpla anul viitor. Mai avem nevoie de 120 de miliarde de lei vechi, bani pe care-i vom aduce anul viitor”, a declarat Stan.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044