Donţu:USL a primit mandatul alegătorilor să modifice Constituţia

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa

Ovidiu Donţu: „Noi suntem mandataţi de cetăţeni să reducem blocajul politic generat de actualele ambiguităţi ale Constituţiei”

 

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a declarat, în cursul zilei de ieri, că USL a primit mandatul alegătorilor pentru a aduce modificări Constituţiei României. Ovidiu Donţu consideră că preşedintele României, Traian Băsescu, ar fi trebuit să se preocupe în ultimii opt ani de punerea în aplicare a viziunilor proprii cu privire la modificarea Constituţiei, şi nu acum, când USL are votul românilor pentru acest lucru.

„Aflu de la televizor că Traian Băsescu se preocupă ca o anumită componentă a referendumului din anul 2009 să fie respectată, pentru a ascunde nerespectarea celorlalte componente, care îl afectează pe domnia sa. Nu o să cădem în această capcană”, a spus Ovidiu Donţu, care face parte din comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei României. El a subliniat că principalele modificări ale Constituţiei propuse de USL au fost explicate în campania electorală pentru alegerile parlamentare în discuţiile cu cetăţenii, iar aceştia şi-au dat acordul asupra lor prin votul acordat USL şi candidaţilor acestei alianţei.

„Eu, personal, în întâlnirile cu cetăţenii am anunţat componentele de revizuire a Constituţiei propuse de USL. Şi consider că am mandatul celor peste 70% dintre alegătorii care m-au votat să susţin aceste propuneri. Şi să vii acum, să ai o amnezie şi să susţii că parlamentarii USL nu au în spate votul popular pentru acest tip de revizuire a Constituţiei este un lucru lamentabil. Şi este doar disperarea unui politician despre care românii îşi vor aminti de la anul ca despre cea mai proastă cunoştinţă a lor”, a mai precizat Ovidiu Donţu.

El a subliniat că USL a susţine eliminarea traseismul politic şi se va ţine de cuvânt cu privire la această problemă. Donţu a arătat că „blocajele din România” au avut ca principală cauză faptul că parlamentarii au putut fi „dislocaţi” de la un partid la altul. „Noi suntem mandataţi de cetăţeni să reducem blocajul politic generat de actualele ambiguităţi ale Constituţiei şi în mod evident sunt lucruri de care ne-am ciocnit în activitatea parlamentară de zi cu zi. Iar modificările aduse Constituţiei vor viza aspecte privind formarea guvernelor, lucruri privind preşedintele, lucruri care au blocat această ţară. Iată de ce avem responsabilitatea să punem pe alte baze raportul între preşedinte şi Parlament, preşedinte – Guvern, precum şi raportul între Guvern şi Parlament”, a mai declarat Ovidiu Donţu. El a mai arătat că modificările aduse Constituţiei vor viza şi revizuirea unor drepturi ale cetăţenilor, prin introducerea dreptului la viaţa privată sau a dreptului la protecţia familiei şi copiilor.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044