Donţu solicită Corpul de control al premierului la proiectul şoselei de centură a Sucevei

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat că intenţionează să solicite prezenţa la Suceava a Corpului de control al premierului României pentru o verificare a proiectului pentru construcţia şoselei de centură a municipiului reşedinţă de judeţ. Ovidiu Donţu a declarat că va solicita acest lucru printr-o interpelare pe care i-o va adresa premierului Victor Ponta în Parlamentul României. Donţu a precizat că solicitarea sa vizează în principal modul în care s-au folosit fondurile în perioada guvernării PDL pentru lucrările care au fost deja realizate la şoseaua de centură a Sucevei.

„Voi solicita prezenţa Corpului de control al premierului la Suceava pentru a verifica dacă nu cumva blocajul investiţiei la şoseaua de centură s-a datorat procentului de 20 care era practicat de PDL ca <parandărăt> pentru acest partid, aşa cum am văzut că este prezentat în dosarul Microsoft. Vrem să vedem clar dacă ceea ce apărea în dosarul Microsoft nu era generalizat la nivel de judeţe, pentru că altfel nu se explică cum o astfel de investiţie este blocată şi nu a fost încă finalizată”, a spus senatorul PSD de Suceava.

Pe de altă parte, Ovidiu Donţu a precizat că i-a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Ioan Rus, prin care solicită informaţii cu privire la stadiul achiziţiei publice cu privire la desemnarea unui nou constructor la primele două tronsoane ale şoselei de centură a Sucevei, de la ieşirea din Suceava spre Fălticeni şi până în Şcheia, pe DN 17. Donţu a solicitat conducerii Ministerului Transporturilor să îi precizeze şi care sunt motivele pentru care se înregistrează întârzieri foarte mari pentru desemnarea noilor constructori. „Lucrările pentru finalizarea primelor două tronsoane ale şoselei de centură puteau să înceapă, motiv pentru care am solicitat să mi se spună de ce sunt aceste întârzieri în finalizarea achiziţiei publice pentru desemnarea noului constructor şi care este stadiul procedurilor la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale”, a declarat Donţu.

El a amintit că în urma unui amendament pe care l-a depus la finalul anului trecut la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2015 a fost aprobată alocarea sumei de 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi) pentru şoseaua de centură a Sucevei, astfel încât fondurile necesare pentru finalizarea acestei investiţii sunt disponibile. Senatorul PSD de Suceava a spus că la vremea respectivă a fost indicată exact sursa de finanţare pentru şoseaua de centură a Sucevei, respectiv capitolul „alte acţiuni” din bugetul Ministerului Finanţelor.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044