Donţu: Retrimiterea de către preşedinte a Legii parteneriatului public privat este o lovitură la temelia investiţiilor din România

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donțu a făcut bilanțul la finalul celei de-a doua sesiuni parlamentare

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, consideră că retrimiterea în Parlament a Legii parteneriatului public privat de către preşedintele Traian Băsescu reprezintă o lovitură la temelia investiţiilor din România. Ovidiu Donţu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că această lege a fost realizată în consultare cu organismele europene, şi presupunea o conlucrare eficientă a sectoarelor public şi privat pentru realizarea de proiecte de investiţii publice. „Întoarcerea legii la Parlament de către preşedintele Traian Băsescu constituie o lovitură dată dezvoltării României şi mediului privat. Parteneriatul public privat vizează atenuarea presiunii imediate asupra finanţelor publice, prin realizarea unor proiecte şi creşterea eficienţei serviciilor publice. Iată de ce această returnare către Parlament şi propunerea de reexaminare a legii făcută de preşedintele Traian Băsescu sunt o lovitură la temelia investiţiilor în România şi a dezvoltării ţării”, a spus Ovidiu Donţu.

El a subliniat că are dovada care demonstrează faptul că motivele invocate de preşedintele Traian Băsescu pentru retrimiterea legii în Parlament nu sunt reale. Senatorul PSD de Suceava a amintit că Traian Băsescu a spus că principalul motiv pentru care cere retrimiterea acestei legi se referă la faptul că există o prevedere cu privire la denunţarea unilaterală a contractului de parteneriat public privat din partea statului român.

„Acel tip de denunţare, în aceleaşi condiţii prevăzute în Legea parteneriatului public privat, îl regăsim şi în Ordonanţa de Urgenţă nr. 54/2006, la articolul 57, aliniatul 1, litera b, adică în legislaţia cu privire la regimul concesiunilor. Iar dacă astăzi funcţionează legislaţia privind regimul concesiunilor, în acelaşi fel putea funcţiona şi legea parteneriatului public privat”, a precizat Ovidiu Donţu. El a arătat că acest lucru demonstrează faptul că preşedintele României a avut un motiv închipuit pentru a bloca o lege care urma să contribuie la dezvoltarea României.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044