Donţu propune ca beneficiarii fondurilor europene să poată obţine credite garantate 100% de către stat

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat că intenţionează să iniţieze un proiect de lege prin care beneficiarii de fonduri europene să poată obţine credite garantate 100% de stat. Ovidiu Donţu a arătat că o astfel de prevedere legislativă ar putea contribui decisiv la înregistrarea în exerciţiul financiar 2014 – 2020 a unei rate de absorbție a fondurilor europene apropiată de 100%.

Donţu a arătat că Senatul României a adoptat deja, la începutul acestei săptămâni, un proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 92/2013 privind Programul de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Senatorul sucevean a explicat că actualul proiect prevede instituirea unor măsuri prin care se reglementează accesul întreprinderilor mici şi mijlocii la garantare şi creditare. Acest lucru se realizează printr-un program de sprijinire a IMM-urilor, care înseamnă acordarea unei linii de credit pentru capital de lucru în valoare maximă de cinci milioane lei, garantată în proporţie de maximum 50% de către stat, în limita unui plafon de garantare de două miliarde de lei. Ovidiu Donţu a arătat că linia de credit cu garanţie de stat se acordă pe o perioadă de maximum 24 de luni, iar perioada şi modalitatea de rambursare a creditelor sunt stabilite de instituţia de credit care a acordat creditul, conform normelor interne ale acesteia. De asemenea, linia de credit se poate prelungi cu maximum 12 luni, urmând ca, în anul de prelungire, linia de credit să fie rambursată în condiţiile care vor fi stabilite prin normele metodologice de aplicare ale acestei ordonanţe de urgenţă. Senatorul PSD a mai spus că sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finanţarea capitalului de lucru, neputând fi utilizate pentru refinanţarea altor credite în derulare ale beneficiarului.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044