Donţu: Proiectul USL pentru regionalizare nu cuprinde desfiinţarea judeţului Suceava

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa

Ovidiu Donţu: „Vreau să anunţ pe această cale că nici un cetăţean nu va avea de suferit”

Preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat că proiectul USL pentru regionalizarea României nu cuprinde desfiinţarea judeţului Suceava. Ovidiu Donţu a precizat că, în comparaţie cu ceea ce îşi propune USL, proiectul de regionalizare susţinut de PDL şi de liderul democrat-liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, presupune desfiinţarea judeţului Suceava şi înfiinţarea regiunii Bucovina. Donţu a subliniat că după regionalizare, judeţul Suceava „va fi întărit”, în sensul că va beneficia direct de serviciile unor instituţii din domeniul sanitar, cultural sau din agricultură.

„Vreau să anunţ pe această cale că nici un cetăţean nu va avea de suferit. În varianta de regionalizare susţinută de USL, oamenii nu vor trebui să-şi preschimbe buletinul, paşaportul, certificatul de înmatriculare al firmei, titlurile de proprietate şi alte asemenea acte. În comparaţie, în proiectul susţinut de PDL fiecare cetăţean va trebui să-şi schimbe toate actele şi documentele pe care le are, doar pentru ca Gheorghe Flutur să-şi găsească un viitor loc de muncă, la şefia unei regiuni, pe care cu ajutorul vărului său din Botoşani ar putea să o câştige în viitor. Nu putem crea regiuni doar pentru un loc de muncă al unui politician. Eu cred că trebuie să creăm regiuni pentru oameni şi pentru ca aceştia să aibă serviciile publice mai aproape. De asemenea, trebuie să punem judeţul Suceava într-o componentă regională de unde poate să absoarbă mai mulţi bani”, a declarat Ovidiu Donţu.

El a mai arătat că şi în mandatul în care Gheorghe Flutur a condus Consiliul Judeţean Suceava, un primar care vroia să implementeze un proiect european cu o valoare mare trebuia să se deplaseze la Piatra Neamţ, la Agenţia de Dezvoltare Regională, lucru care poate fi făcut în continuare.

 

Donţu a arătat că cetăţenii vor avea de câştigat în varianta de regionalizare propusă de USL

Ovidiu Donţu a arătat că în varianta de regionalizare propusă de USL, cetăţenii vor avea de câştigat, pentru că nu vor mai trebui să meargă la Bucureşti atunci când vor avea nevoie de serviciile unor instituţii centrale.

„Cetăţenii vor avea în judeţ inclusiv o componentă de servicii care în mandatul PDL erau la Bucureşti. Iată de ce trebuie să gândim o regiune pentru oameni, şi nu pentru politicieni. Sucevenii vor trebui să fie informaţi dacă îşi doresc mai mult o variantă emoţională şi istorico-culturală sau o variantă pragmatică, în care să prevaleze accesul la serviciile publice şi absorbţia fondurilor europene. Iar cetăţenii vor fi mai bucuroşi să aibă o absorbţie de 60% în servicii şi infrastructură, decât o variantă în care 7% să fie elemente de dezvoltare, iar restul să fie evenimente culturale în care un politician să scrie cu oi pe dealuri”, a arătat senatorul PSD de Suceava.

Ovidiu Donţu a arătat că USL propune un proiect de regionalizare în care serviciile de stat să fie cât mai aproape de locuitorii judeţului Suceava, iar absorbţia fondurilor europene să fie cât mai mare, în timp ce liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, vrea un loc de muncă într-o viitoare regiune. „Asta mă duce cu gândul că Gheorghe Flutur nu a acceptat cu adevărat faptul că a pierdut alegerile, şi cred că cineva trebuie să-l trezească”, a încheiat Ovidiu Donţu.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044