Donţu îl acuză pe Gheorghe Flutur de ipocrizie în cazul proiectului „Utilităţi şi mediu la standarde europene”

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu îl acuză de ipocrizie pe copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, în cazul proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Ovidiu Donţu a făcut referire la întrebarea prin care Gheorghe Flutur îi cerea ministrului Economiei să precizeze în mod clar care este termenul de finalizare a magistralei de gaz metan dintre Pojorâta şi Vatra Dornei. „Când aţi fost serios, domnule Gheorghe Flutur, atunci când aţi blocat proiectul în perioada 2004-2011 cu toată forţa pe care o aveaţi ca reprezentant al regimului Băsescu în judeţul Suceava, sau acum, când solicitaţi deblocarea unui proiect blocat chiar de dumneavoastră?”, l-a întrebat Ovidiu Donţu pe Gheorghe Flutur. El a ţinut să precizeze că acest proiect avea o finanţare cu o dobândă foarte bună de la Deutche Bank, precum şi garanţia Guvernului României, iar proiectul trebuia continuat de Gheorghe Flutur şi „regimul PDL”. „Este cel mai ipocrit lucru pe care l-aţi făcut dumneavoastră ca politician, să solicitaţi finanţare în 2015, ştiind că Deutche Bank a retras încă de acum câţiva ani linia de credit din cauza neexecutării obligaţiilor de către dumneavoastră şi regimul PDL”, a mai spus senatorul PSD. El consideră că fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur, în perioada în care la guvernare se afla Alianţa D.A., a blocat proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”, iniţiat şi susţinut la începutul anilor 2000 de preşedintele de la acea dată al Consiliului Judeţean Suceava. Ovidiu Donţu a precizat că actualul senator PNL a blocat acest proiect prin neacordarea avizului pentru trecerea conductelor de gaz prin fondul forestier în zone precum Gura Humorului sau Frasin.

„Tot senatorul PNL Gheorghe Flutur este cel care astăzi trage la răspundere Ministerul Economiei cu privire la finalizarea magistralei de gaz Pojorâta – Vatra Dornei, dar cu finanţarea retrasă de Deutche Bank din cauza blocajelor iniţiate de domnia sa. Mai trebuie spus că în şedinţa Consiliului Judeţean al PSD Suceava, la cererea preşedintelui organizaţiei şi al Consiliului Judeţean, Ioan Cătălin Nechifor, a fost adoptată cu unanimitate de voturi o rezoluţie prin care se solicită Guvernului României reanalizarea Hotărârii de Guvern nr. 1216/29.10.2009 ce transferă gratuit conductele de gaz din cadrul proiectului <Utilităţi şi Mediu la Standarde Europene> către Societatea Naţională de Transport şi Gaze Naturale Transgaz SA”, a declarat Ovidiu Donţu.

Nu în ultimul rând, el a anunţat că pentru deblocarea acestui proiect va propune Guvernului României utilizarea garanţiei guvernamentale până la finalul plăţii creditului contractat pentru „utilităţi şi mediu” şi anularea transferului către Transgaz a conductelor, pentru a se putea realiza noi investiţii prin fonduri europene.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044