Donţu consideră că legea parteneriatului public – privat va funcţiona ca un catalizator pentru atragerea investitorilor

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

 

Donțu consideră că legea parteneriatului public – privat va funcționa ca un catalizator pentru atragerea investitorilor

Senatul României a aprobat în cursul zilei de marţi proiectul Legii parteneriatului public – privat. Anunţul a fost făcut de senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, care a precizat că prevederile acestei legi vor asigura buna desfăşurare a activităţilor economice şi atragerea de cât mai mulţi investitori. El a spus că parteneriatul public-privat are ca obiect realizarea sau, după caz, reabilitarea şi/sau extinderea unui bun sau a unor bunuri destinate prestării unui serviciu public şi/sau utilizarea unui serviciu public.

Senatorul sucevean a spus că prevederile acestei legi se aplică pentru implementarea unui proiect în cazul în care studiul de fundamentare demonstrează faptul că veniturile care urmează a fi obţinute din utilizarea bunurilor, sau serviciului public ce formează obiectul proiectului sunt generate, în totalitate sau în majoritate, prin plăţi efectuate de către partenerul public sau de către alte entităţi publice în beneficiul partenerului public.

„Formele de parteneriat public pot fi contractuale sau instituţionale. În cazul formei contractuale, partenerul privat deţine integral capitalul social, iar în forma instituţională parteneriatul se realizează în temeiul unui contract între partenerul public şi partenerul privat prin constituirea unei societăţi noi”, a declarat Ovidiu Donţu, care a adăugat că aceste contracte de parteneriat public-privat pot fi încheiate în scopul efectuării unor activităţi relevante în sectoarele de utilitate publică, achiziţii publice, concesiune de lucrări publice, sau servicii în vederea realizării de către operatorul privat a serviciilor comunitare de utilităţi publice. Donţu a spus că finanţarea proiectelor de parteneriat public-privat se poate asigura integral din resurse financiare ale partenerului privat sau din resurse ale partenerului privat împreună cu partenerul public. De asemenea, la încetarea contractului de parteneriat public-privat bunurile realizate sau dobândite de societatea de proiect şi reprezentând obiectul proiectului precum şi cele necesare derulării serviciului public se transferă partenerului public cu titlu gratuit.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044