Donţu cere comisie de anchetă care să verifice modul în care au fost cheltuiţi banii din salubritate la Suceava

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că aleşii social-democraţi vor cere Consiliului Local Suceava constituirea unei comisii de anchetă care să verifice modul în care au fost cheltuiţii banii din salubritate la nivelul municipalităţii. Donţu a prezentat date care arată că în salubritate s-au cheltuit nejustificat sume mari de bani, subliniind că aleşii PSD, prin măsurile pe care le-au luat, au stopat risipa banului public.

”Pe vremuri, când transportul gunoiului se făcea la Botoşani, pe salubritate s-au cheltuit 12 milioane de lei. Prezenţa PSD în Consiliul Local a făcut să se desfăşoare pentru prima dată o licitaţie corectă pe salubrizare unde să existe o concurenţă reală, şi cifrele pe care le avem la dispoziţie arată acest lucru. Practic contractul PDL pe lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2013, precum şi pe lunile ianuarie şi februarie 2014 însuma 2,245 de milioane de lei, în timp ce contractul care s-a semnat în urma unei concurenţe loiale pe vremea majorităţii PSD însuma doar 1,696 de milioane de lei. Deci în Suceava, per total, în cinci luni de zile s-a făcut o economie de 550.000 de lei. Adică 1,2 milioane de lei pe an. Asta în condiţiile în care multă lume a spus că serviciile au fost mai bune şi mai extinse ca zone. Deci, per total, pe salubritate s-au cheltuit în jur de 5 milioane de lei, faţă de 12 milioane înainte. După cum vedeţi, risipa banului public a fost stopată cu 7 milioane de lei faţă de anii în care gunoiul se transporta la Botoşani şi, după părerea mea, cu 1,2-1,5 milioane de lei faţă de contractul încheiat în trecut”, a explicat Donţu.

 

Donţu ameninţă cu DNA

Senatorul PSD a ameninţat cu DNA-ul în cazul în care Consiliul Local Suceava nu va aproba constituirea comisiei de anchetă. ”Nu mare mi-a fost mirarea să constat cumulând aceste informaţii cum cu un vot în Consiliul Local, în 2013, în care deşi exista USL, consilierii PDL şi PNL au votat împreună majorarea taxei de salubritate pentru o firmă condusă de un deputat PDL. Vă pun la dispoziţie dovada votului. Rezultă clar că câştigătorul licitaţiei din anii trecuţi a fost avantajat inclusiv prin majorare de buget. Acest lucru, coroborat cu un lider PDL care a dat telefon firmei de salubritate care în trecut a gestionat salubritatea în Suceava şi cu avionul particular al acelei firme a adus un consilier local la o şedinţă a deliberativului, ne face să depunem la Consiliul Local o iniţiativă prin care vom solicita o comisie de anchetă a modului în care au fost cheltuiţi banii în salubritate. Dacă majoritatea PNL va refuza, ne vom adresa direct DNA”, a mai spus Donţu.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044