Donţu: „Sucevenii sunt indignaţi şi nemulţumiţi de ultimele declaraţii ale deputatului Ioan Balan”

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa, De la oameni pentru oameni

Ovidiu Donţu: „PDL este deranjat de obiectivul nostru de a diminua risipa banului public”

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat în cursul zilei de ieri că mai mulţi suceveni i-au contactat pe social-democraţi pentru a-şi exprima indignarea şi nemulţumirea faţă de ultimele declaraţii ale liderului democrat-liberalilor din municipiul Suceava, deputatul Ioan Balan. Afirmaţia lui Ovidiu Donţu a fost făcută după ce Ioan Balan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că reprezentanţii USL din Suceava se află deja în campanie electorală şi îşi arogă merite care nu le aparţin. Balan a mai spus că cei de la PSD iau cu nonşalanţă proiectele PDL şi le prezintă populaţiei ca şi cum ar fi proiectele lor.

„Cetăţenii municipiului Suceava ne-au contactat cu indignare, arătându-şi nemulţumirea, fiind total surprinşi de declaraţiile deputatului Ioan Balan cu privire la obiectivele majore susţinute de reprezentanţii PSD pentru bugetul Primăriei Suceava pe anul 2014. Din cele ce încearcă deputatul Balan să prezinte, reiese clar că a rămas cu acelaşi discurs care nu are acoperire în fapte, este total neinformat, dar, mai mult, încearcă să-i dezinformeze şi pe cetăţenii Sucevei”, a declarat Ovidiu Donţu. El a adăugat că s-ar fi aşteptat ca deputatul Ioan Balan şi colegii lui din PDL să spună ce au făcut ei pentru municipiul Suceava atunci când au fost la putere şi în perioada în care au deţinut majoritatea absolută în componenţa Consiliului Local, dar şi când au administrat regimul Băsescu în judeţul Suceava. „USL-ul va fi judecat de către cetăţeni la finalul mandatului şi nu când vrea PDL-ul. Dar vedem deja că funcţionarea USL în municipiul Suceava dă dureri de cap democrat-liberalilor”, a subliniat liderul PSD Suceava.

Ovidiu Donţu a făcut referire la proiectul adus în discuţie de Ioan Balan, respectiv „Reabilitare străzi, poduri şi pasaj”, în valoare de peste opt milioane de euro, subliniind că acesta este al USL. Donţu a arătat că printr-o hotărâre de Consiliu Local din luna septembrie 2013 s-a aprobat documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii din cadrul acestui proiect, care a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional şi prin care se vor reabilita străzile Traian Vuia, Cernăuţi, Grigore Alexandru Ghica, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei, Calea Unirii, Cuza Vodă, Universităţii, bulevardul George Enescu, dar şi trei poduri pe străzile Cuza Vodă, Plevnei şi Cernăuţi şi pasajul peste liniile de cale ferată pe strada Grigore Alexandru Ghica. În proiect mai sunt incluse şi lucrări de amenajare a unor benzi suplimentare de circulaţie pe bulevardul George Enescu, dar şi amenajarea de noi locuri de parcare pe acest bulevard şi pe străzile Universităţii şi Traian Vuia.

 

Donţu: PDL este deranjat de obiectivul nostru de a diminua risipa banului public

Ovidiu Donţu a explicat că prin hotărârea Consiliului Local din luna septembrie 2013 s-au aprobat cheltuielile eligibile, neeligibile şi conexe ale proiectului „Reabilitare străzi, poduri şi pasaj”, cu o valoare totală de 35,677 milioane de lei, la care contribuţia municipiului Suceava, care este în valoare de 194.079,85 lei, cheltuială neeligibilă, a fost asumată în USL ca investiţie în acest tip de dezvoltare a municipiului Suceava, prin reabilitarea străzilor. „Ştie deputatul Balan cine are majoritatea în Consiliul Local şi a cui este preocuparea pentru realizarea acestor obiective?”, a spus liderul PSD Suceava.

Pe de altă parte, el a ţinut să mai precizeze că Legea parcurilor industriale şi aprobarea studiului de fezabilitate pentru un parc industrial pe platforma Termica este încă unul din obiectivele majore ale reprezentanţilor PSD. „Acest proiect este susţinut nu din dorinţa <de a fura statul şi a câştiga capital de imagine>, ci din grija pentru cetăţenii Sucevei, pentru atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă şi un trai mai bun pentru toţi locuitorii. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre preocuparea noastră pentru finalizarea programului Termoficarea, privind schimbarea reţelelor termice, început în anul 2004, pentru ca sucevenii să nu mai plătească pierderile din reţele. De asemenea, suntem preocupaţi pentru o altă categorie de cetăţeni ai Sucevei, motiv pentru care am iniţiat reducerea cu 50% a abonamentului pentru transport local pentru pensionari, preocupare care a fost anulată prin <grija> consilierilor PDL când erau în majoritate în Consiliul Local”, a subliniat Ovidiu Donţu.

Preşedintele PSD Suceava consideră că ceea ce îi deranjează cel mai mult pe reprezentanţii PDL este obiectivul major al social-democraţilor, acela de diminuare a risipei banului public, „de închidere a oricărui robinet de scurgere a banului public către mafia lor personală”. Ovidiu Donţu a declarat că această preocupare a PSD are deja rezultate palpabile de la preluarea majorităţii în Consiliul Local Suceava de către USL.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044