Banii pentru şoseaua de centură a Sucevei,motiv de dispute între Putere şi Opoziţie

Categories: Blog Politic, Comunicate de Presa

Senatorul PSD Ovidiu Donţu susţine că suma de circa 75 de milioane de lei ar fi suficientă ca să fie finalizate lucrările, anul acesta, aproape în totalitate, pe când senatorul PDL Gheorghe Flutur susţine că mai sunt necesare alte 60 de milioane de lei, care au fost prevăzute abia pentru 2016  

  Ovidiu Donţu

 

  Gheorghe Flutur

Ruta ocolitoare 1 a municipiului Suceava a ajuns din nou un motiv de dispută între Puterea şi Opoziţia politică suceveană, exponenţii celor două tabere având păreri diametral opuse cu privire la acest obiectiv de investiţii. Oprite înainte de mijlocul anului trecut, lucrările la şoseaua de centură a Sucevei nu au mai fost continuate deşi trebuiau finalizate de mult. Între timp, discuţiile s-au centrat ba pe faptul că traseul trebuia gândit altfel, ba pe faptul că au fost făcute lucrări de consolidare prea costisitoare. Cert este că între timp firma care a făcut lucrarea a trecut în insolvenţă, iar o parte din lucrările făcute au început să se deterioreze. Asta în condiţiile în care conform estimărilor oficiale erau realizate în proporţie de 74%. Ba mai mult, pe fondul debandadei instalate în zonă nu numai că se depreciau lucrările, dar a avut loc şi un accident mortal deoarece intersecţia cu DN 17 era prost semnalizată.
Anul trecut a fost pierdut pentru şoseaua de centură şi, implicit, pentru suceveni, iar speranţele pentru acest an erau ceva mai mari. În bugetul pentru 2013 au fost prevăzute sume de bani, dar asta nu a rezolvat conflictul între Putere şi Opoziţie, ci se pare că l-a accentuat. Ambele tabere sunt de acord că s-au dat sume de bani, sumele avansate de PSD şi PDL fiind apropiate, însă abordarea diferă ca de la cer la pământ. În timp ce primii sunt foarte optimişti, ceilalţi sunt cel puţin rezervaţi în aprecieri, dacă nu chiar reticenţi cu privire la finalizarea proiectului în acest an.
Senatorul PSD Ovidiu Donţu susţine că suma prevăzută pentru anul acesta la lucrările de la prima şosea de centură a Sucevei este de 75 de milioane de euro. Din punctul său de vedere, este o sumă foarte mare în raport cu posibilităţile bugetare pentru acest an, iar Suceava este invidiată de multe alte judeţe din ţară pentru aceste sume. „Suceava este foarte bine reprezentată în proiecţia bugetară. Pentru şoseaua de centură a municipiului Suceava sunt prevăzute 75 de milioane de lei. Aproape că o putem termina anul acesta”, a declarat Ovidiu Donţu.
De cealaltă parte, senatorul PDL Gheorghe Flutur are o altă abordare legată de ruta ocolitoare numărul 1 a municipiului Suceava. El a spus că banii alocaţi pentru acest obiectiv, în acest an, ar fi în jur de 73 de milioane de lei, dar că necesarul este mai mare, iar amendamentul său privind suplimentarea cu încă 60 de milioane de lei nu a fost admis. ~n schimb, senatorul PDL susţine că suma respectivă a fost prevăzută a fi alocat abia pentru anul 2016, ceea ce ridică unele semne de întrebare cu privire la posibilitatea finalizării în acest an a şoselei de centură a Sucevei.
„Bugetul pentru Suceava a fost extrem de zgârcit, anul acesta, cu investiţiile precum şoseaua de centură. Nici pentru proiectul privind şoseaua de centură numărul 2 a Sucevei nu s-au prevăzut fonduri, la fel cum nici pentru şoselele de centură ale municipiilor Fălticeni şi Rădăuţi sau pentru drumul expres dintre municipiile Suceava şi Botoşani”, a mai declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home2/dontu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044